Bakgrund & Erfarenhet

Social entreprenör i ständig utveckling

Jag – Therese är i ständig rörelse och har en passion för att skapa, utveckla och förändra. Med människan i fokus.

Sedan barnsben har jag haft en fascination för utmaningar, att förstå problem och försöka lösa dem.
I tekniska sammanhang, som programmerare var jag nog som bäst när jag jobbade med underhåll av system. Att få hitta fel, utforska och följa en utmaning och sen kunna applicera en lösning.

Över tid märkte jag ännu mer kom till min rätt när jag fick utforska och leda utveckling och förändring med människor som “verktyg”.
En övergång till projekt och teamledare blev naturlig.

Mitt utforskande fortsatte och ledde mig till att kliva in i innovationsprocesser tillsammans med Innovation Park. I början som deltagare men ganska snabbt kände jag att jag hade hittat hem. I processerna fanns utrymme för att provprata, testa och bolla med andra i en trygg miljö.

Nyfikenheten på ett annat sätt att arbeta gjorde att jag tog klivet till att starta eget och arbeta vidare med det utforskande arbetssättet.

Stor del av arbetet jag utför innebär att identifiera strukturer och normer som hindrar eller försvårar utveckling och förändring.
Jag rör mig sömlöst mellan kultur, ledarskap, kommunikation och kreativitet.
Jag fångar tag i styrkor, kompetens och engagemang som ger mod och uthållighet. Ur det kan vi skapa förflyttning som ger resultat.

Psst! Jag gillar kaffe, så låt oss lära känna varandra över en kopp!

Några korta om min formella bakgrund

Civilingenjör IT

Karlstads Universitet 2005

Grundare av tre företag, varav två aktiva

Better By Discovery benämns enbart By Discovery AB, 2020
Brighter Stories AB, 2023

Övriga certifikat, och utbildningar

Scrum master PSM 1
ITIL certifierad Change Manager
Ledarskap för teknikledare
Interkulturell kommunikation

Förvaltnings och förändringledare IT-branschen.

Projekt, process och teamledare teknikbranschen.

Innovationsledare och personalansvarig inom innovationsstödssystemet.

Erfarenhet av att skriva, leda och rapportera EU-projekt.

Tidigare uppdrag som processledare, innovationsledare och affärscoach.

Kunderna finns inom offentliga, och det privata.

Innovationsledning
Jämlikhet i teknikbranschen

Under Innovation Parks regi 2018-2021 ingick jag i ett team av innovationsledare som ledde en utforskade process för att utmana frågeställningen om den sneda könsfördelningen i teknikbranschen.

Vi utgick från frågeställningen hur kan vi attrahera kvinnor till teknikbranschen. Utifrån frågeställningen undersöktes antaganden om varför könsfördelningen och attraktiviteten i branschen är som den är och en vision formulerades – En jämlik teknikbransch i Värmland.

Processens grundbult var den utforskande metoden, lära genom att göra och inkludera längs vägen.

Under processen skapades en rad resultat, några exempel:

– Utbildningsinstanser som skola och universitet lärde sig vad unga söker och hur de behöver skriva om sin kursinformation.
– Medverkande aktörer fick upparbetade kontakter som skapade nya konstellationer och initiativ.
– Ett nytt innovativt praokoncept lanserades.
– Företag fick direktkontakt med framtidens kompetens och kunde lära av dem för att bättre förstå hur deras organisationer behöver utvecklas för att attrahera kompetens i framtiden.

En central del i processen var de utforskande samtalen där företag delade kunskap, insikter och frågeställningar med varandra, och med framtidens medarbetare. Plattformen TechniQual utvecklades där grunden var mötesplatsen och ett rum att provprata i och agera utifrån.

TechniQual organiserades som tryggt sammanhang för lärande mellan organisationer och individer. Plattformen ökade medvetenhet och kunskap för att driva förändring, både inom den egna organisationen och i samarbete med andra.

Plattformar som TechniQual kan verka som katalysatorer och stimulans till förändring och innovation. I detta fall hur företag bör utvecklas för att attrahera framtidens kompetens och fortsätta arbeta med med jämlikhetsfrågan.